úterý 7. října 2014

Speciál o snídaních


Pěkný úterní večer:)

U nás je oproti včerejšku opět změna počasí, zase se pěkně ochladilo. Ale zase to u nás doma znamená čas na polévku (byla dýňová!).

Dneska to ale nebude o polévkách, ale o snídaních.

Toto byla jedna s mých posledních ovesných, k tomu salát z mrkve a jablka

 

Kašičky

Samozřejmě nejvíc miluju ovesnou, ale bohužel kvůli lepku se jí teď vyhýbám, ale časem snad uvidím, třeba mi oves nebude dělat pozíže. Každopádně i tak ovesnou kaši dělám, rodičům nebo příteli. A tak obecně nejoblíbenější mezi nimi je ovesná After eight (recept) nebo klasika jablko-skořice a samozřejmě kaše s banánem:)

Pro sebe si dělám různé kašičky. Nejčastěji pohankovou, jáhlovou a amaranthovou, méně často rýžovou (po té mám totiž občas brzo hlad) nebo teffovou (tyto vločky jsou dost drahé).
Pohankovou dělám buď z vloček a nebo z pohanky lámanky, zkoušeli jste i lámankovou? Podlě mě je ta kaše lepší. Jinak všechny kaše dělám klasicky z vloček a nejraději je kupuju od firmy ARAX. A dělám je s mlékem nebo půl napůl mléko a voda.
Pohanková z vloček:)

Jáhlovka je pro mě nejlepší třeba s kokosem nebo s karobem, pohankovou miluju i samotnou nebo do ní přidávám vanilku, či perníkové koření a skořici. S amaranthovou neexperimentuji, tu jím tak jak je. K rýžové se mi zase nejvíc hodí sušené ovoce.
No a občas si do kaše nastrouhám třeba jablko nebo mrkev:)



After eight


Možná jste si všimli, že oproti jiným blogerkám a všem příznivcům kašiček, moje kaše jsou poněkud holé, tedy bez ovoce. Dokonce už jsem přišla na to proč...
Měli jste jako malí (nebo i teď) rádi třeba ovocné knedlíky nebo  buchtu  s drobenkou? Ano?
Já totiž ne...vždycky jsem se na ta jídla těšila, ale pak jsem byla zklamaná, že mi to vlastně vůbec nechutná, rozplizlé a hlavně teplé! ovoce. Toto pro mě fakt není a proto si nedávám ovoce ani na teplé kaše...Něco jiného je, když si třeba jablko  nastouhám přímo do kaše nebo ovocem zdobím studenou kaši, to mi nevadí:)
Miluju ovoce jako takové, proto ho jím nejradji jen tak, i mixovat do smoothie mi ho přijde škoda:D

Další co nemám ráda jsou lívanečky a palačinky... Mě prostě vadí, že v tom cítím to vajíčko a...prostě ne. Mamce občas dělám banánové lívanečky. Dává mi ochutnat, ale odcházím  se stále stejným názorem:D

Banánové lívanečky s jogurtem, kokosem a goji


Ostatní

Občas přijde řada i na pečenou kaši (i když jsem ještě nezkoušela žádnou bezlepkovou) nebo třeba nějaké dobré muffiny či placičky. K tomu většinou jogurt a samozřejmě ovoce.

Pokud jde o slané snídaně, tak to je u mě tak velmi, velmi vzácná věc, že vám sem nemůžu dát ani fotku, protože ji nemám a ani si nevzpomínám, kdy jsem měla slanou snídani naposledy. U mě prostě nejvíce vedou ty kaše...:)

a nebo domácí snídaňové cereálie podle http://www.home-made.cz/, už jsem je zkusila přetvořit i v bezlepkové variantě
Cereálie udělané místo klasické mouky z pohankové s kokosovou moukou:)
Nebo si udělám občas nějaký "dezert" do skleničky, jako před chvílí na zítřejší snídani. Koupila jsem si Pohankový dezert on Biolinie, směs v krabici a ve složení je pohanka lámanka, sušená jablka, rozinky, slunečnicová semínka a skořice. Použila jsem jeden z tipů z obalu, jak se dá tato směs využít. Takže jsem směs uvařila v mléce, nechala vychladnout a rozmixovala s tvarohem (v jejich receptu je ale zakysaná smetana a ještě cukr, ale já nesladím). Uvidíme ráno jaké to bude:)

Co nejčastěji snídáte vy? A jaká je vaše nejoblíbenější kombinace?

6 komentářů:

  1. Tak za mě momentálně vedou také kaše, nejčastěji ovesná a jáhlová a právě já dost to ovoce na kaše naopak používám :) Jinak občas taky udělám livance, nebo snídám třeba bílý jogurt, či si něco upeču :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to ovoce na kaších moc líbí a vypadá to lákavě a vesele, ale mě ti fakt vůbec nechutná tak mám radši nakrájené ovoce vedle:-D

      Vymazat
  2. Proč jíš tak málo? Dietářský režim? Mě by z toho chyběly živiny.

    OdpovědětVymazat
  3. taky jsem "kašař", ale zatím jsem zkoušela jen ovesnou a rýžovou, na ostatní se chystám a tvůj článek mě k tomu ještě více namotivoval :)
    jinak mě zaujal taky ten poslední dezert, ale asi by mi to ke snídani nestačilo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovesná je nej, ale taková pohanková a jáhlová jsou taky dobrůtka, tak snad ti zachutnají:-)
      Jinak, já měla k tomu dezertu ještě ovoce a stačilo mi to:-)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře:)