neděle 5. října 2014

Tipy na potraviny z mé kuchyně 1.

Pěknou neděli přeji:)

Dnes bude článek s tipy z mé kuchyně, co jsem nového vyzkoušela a osvědčilo se to a nebo třeba i to, co mám nové a právě zkouším.

Napište mi do komentářů i vaše tipy, budu moc ráda:)

Snídaňová směs Mladý ječmen, banán, naklíčená pohanka od Iswari.
Tato směs je má třetí v pořadí,měla jsem doma i  Konopný protein - Lucuma nebo Maca-Moruše-Jahoda. Všechny směsi se mají připravovat do 42°C, takže je míchám až do hotové kaše, míchám s mlékem nebo přidávám do jogurtů.
Líbí se mi, že je tato směs bezlepková, i když podle balení stopy lepku obsahovat může.
Směs obsahuje: Mladý ječmen, Banán,Mandlovou mouku,Naklíčenou pohanku, Vločky z bezlepkového naklíčeného ovsa,Pohanku a Kokosový cukr.

 



Amaranthové vločky.
Používáte je? Já pro ně zatím nenašla žádné jiné využití než na kaši, která má takovou zvláštní chuť,ale mám ji ráda. Chtěla bych zkusit i klasický amaranth jako zrna, máte někdo zkušenosti?



Instantní polévky od EKOPRODUKT
Mám je doma v zásobě, když třeba přijdu pozdě domů, tak si ji s něčím dám a je to rychlá večeře, třeba si do polévky krájím tofu.
Japonská je pro mě - bez lepku, kvasnicová je mamčina oblíbená - a mě vůbec nechutná :D
Ještě mají v nabídce hrachovou - ta je výborná, ale bohužel je v ní lepek, takže ji nemůžu, cizrnovou - taky skvělá a rajčatovou s kokosem - ta mi vůbec nechutná, ale každý má rád něco jiného:)
Co se týká lepku, je na každé polévce zezadu u data spotřeby napsané zda ho obsahuje, nemám doma všechny příchutě polévek, tak nemůžu říct u všech jak to je.

Tvaroh z Lidlu
Konečně jsem objevila tvaroh, který mi chutná samotný! Za sebe totiž můžu říct, že tvaroh miluju, ale samotný mi moc nejede, avšak tento je podle mě fakt skvělý:)




Karobový sirup
Dovezla jsem si ho z Prahy, ve složení by podle obalu měl být pouze karob a voda. Protože nemůžu kakao, musela jsem tuhle věc mít.:D Chutí je ale trošku jiný než klasický práškový carob, ale zase je to změna:)


Karo
Nepiju instantní kafe, takže jsem pila dříve Caro a Caro Vitality a potom jsem si zamilovala Vitakávu, jenže toto všechno obsahuje lepek, proto jsem byla ráda, že jsem teď objevila Karo pouze z kořene čekanky, bezlepkové. Akorát mě osobně nechutná bez mléka, ale nedávám si ho tam moc, spíš jen tak na barvičku:D

7 komentářů:

  1. Já mám taky amarantové vločky a používám jen do kaší, mnohem radši ho mám pufovaný, to je dobrota !!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo na ten pufovany jsem se uz u tebe divala, ten si musim koupit:-):-)

      Vymazat
  2. Amaranthové vločky jsem ještě nezkoušela, ale jinak většinu dobře znám, až na karobový sirup, ale dle složení si ho tedy dělám doma,když je v něm jen karob s vodou:P A Caro sice nekupuji, ale mám moc ráda Meltu nebo přímo mletou VitaMeltu, Mńam =)
    PS: jsem ráda, že bloguješ, myslela jsem, že jsi dříve blog ukončila a teď tedy zas náhodou zjistila, že jsi jej obnovila, což je super, hned si tě opět zakládám k oblíbeným a těším se na další čtení;)
    Lucka

    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji Luci, já jsem s blogováním přestala o vánocích, ale stejně se mi pak začalo hrozně stýskat, tak jsem zpět:D:)

      Vymazat
  3. Díky za tip na tvaroh z Lidlu, odtud jsem ho ještě neměla, protože Lidl mám docela daleko tak tam moc nechodím. Ale ten tvaroh zkusím, protože samotný tvaroh taky zrovna nemusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak až ho ochutnáš tak mi pak napiš jestli ti taky chutnal:):)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře:)