pondělí 20. října 2014

Nočky s cottage a česnekem


Tento recept je taková vzdálená zdravá variace na halušky. Tyto nočky teda schválně haluškami nenazývám, protože mají společné akorát to, že se do hrnce protlačují přes haluškovátko (to jem si teď vymyslela), prostě takové to síto na halušky.
Jinak, nočky jde použít i na stovky jiných způsobů, já je ještě dělávám s kyselým zelím a uzeným tofu, ale klidně bych si je dala i třeba se špenátem, atd...

Zajímavé je, že pravé halušky s bryndzou nebo se zelím jsem nikdy nijak nevyhledávala, ale tuto svoji verzi si dělám doma celkem často.:D


Ingredience na nočky (2 porce):
půl vaničky tvarohu
1 vejce
90g mouky cca, podle potřeby, mělo by vzniknout těsto asi jako na litou buchtu, aby šlo dobře protlačit přes sítko (teď jsem použila pohankovou mouku, aby bylo jídlo bezlepkové, dříve jsem používala klasickou pšeničnou celozrnnou nebo špaldovou mouku)
sůl

dále:
balení cottage sýra
česnek (podle vaší chuti, já osobně ho miluju)
majoránka
pepř
sůl (pokud je potřeba)

Na nočky si rozmíchám tvaroh s vejcem, osolím a postupně přidávám mouku, až těsto má požadovanou konzistenci.
V hrnci si přivedu vodu k varu, vezmu si sítko na halušky a postupně lžící těsto promačkávám  do hrnce. Nočky jsou hodně rychle uvařené, vyplavou na povrch, sesbírám je děrovanou naběračkou. Nočky hodím zpět do hrnce,ze kterého jsem vylila vodu, ve které se halšuky vařily, přidám cottage, česnek, majoránku, pepř a popřípadě sůl. Už jen chvíli prohřeju a podávám.

Výsledná porce je celkem malá, někomu by to nemuselo stačit, já si k tomu dávám vždycky ještě nějaký salátek nebo nakrájenou zeleninu.

1 komentář:

Moc děkuji za vaše komentáře:)