pondělí 6. října 2014

Řecký salát s koprem

Krásný den :)
Dnes jsem byla ve zdravé výživně pro pár drobností. Nákup se ale nečekaně vyvinul tak, že jsem tašku málem nedovlekla domů, jak byla nacpaná. Měli docela slušné zásoby bezlepkových potravin na pečení atd. To jsem jim tam nemohla nechat ... :). Určitě bude nějaký článek, kde se Vám pochlubím, co jsem ukořistila.
Dneska je docela hezky a tak si myslím, že se docela hodí nějaký salátek.

Tento salát jsem objevila při koukání na TV Paprika (přítel má doma na satelitu TV Paprika, juchůů:D). Je to jeden z mála receptů, který, když někde vidím a říkám ,,Jo to musím zkusit", tak ho fakt někdy zkusím a v tomto připadě to byla velmi dobrá volba, protože jsem si tento salát zamilovala. Akorát kuchař ho podával s mini smaženými sýry, což pro mě není, takže ho nahrazuji něčím jiným...


Ingredience:
půl salátové okurky
2 menší rajčata
půl pěkně zralého avokáda
hrst zelených oliv
půlka červené cibule
kopr (sušený stačí)
bílý vinný ocet
sůl a pepř

+ do salátu dávám buď: syrovátkový sýr od Pilosu z Lidlu nebo pečené tofu (nakrájím tofu na kostičky, dám na pečící papír a peču, stačí tak 5-10minutek) nebo balkánský sýr

Okurku a rajčata nakrájím na větší kostičky, ne nadrobno. Cibuli nakrájím na půlkolečka, olivy na kolečka a avokádo na kostičky.
Všechno smíchám ochutím koprem, solí, pepřem a octem.
Nakonec přidám buď sýr nebo pečené tofu.

Dobrou chuť:))

2 komentáře:

  1. Saláty mám moc ráda a řecký dvojnásob, hlavně tedy někde na terásce v Řecku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky musím do toho Řecka už konečně podívat:)
      Jinak saláty taky miluju, jím je skoro každý den:)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře:)