sobota 27. září 2014

Ovesná kaše After eight

Pěkný den:)

Dnes jsem tu s receptem na ovesnou kaši a vy mi napište, co jste dnes snídali a jaké máte dnes plány:)

Tuto ovesnou kaši dělám doma poměrně často. Většinou ji chce mamka, která miluje After eight čokoládu a když jsem ji jednou ráno překvapila touto kaší, byla unešená. No a taťka si na ní taky rád pochutná.

Přestože já tuto kaši nemůžu (kvůli alergii na kakao) musím uznat, že je to lákavá kombinace.


Ingredience:
ovesné vločky (podle množství, které si obvykle dáváte)
mléko (také podle potřeby)
čerstvá máta
kostka hořké čokolády (nebo podle chuti)
nějaké sladidlo, pokud máte raději sladší, já tuto kaši vůbec nesladím.

Čokoládu si nasekáme na menší kousíčky a natrháme si mátu. Ovesnou kaši uvaříme jak jsme zvyklí, nalijeme ji do misky a nahoru různě poskládáme kousky čokolády a máty.
Teď jen pro efekt: Jak se mi kousíčky čokolády na kaši trošku rozpustí ještě je pomocí druhého konce lžičky  rozmíchám a udělám takový vír:)

Když mamka článek viděla, hned se připomněla, že tuto kašičku už dlouho neměla, takže asi víte, co měla na snídani :)



Dobrou chuť:) a hezký víkend všem :)

3 komentáře:

  1. Ahoj, můžu se zeptat jak se u tebe projevuje alergie na kakao? .. já právě taky měla, ale po dvou letech to samo od sebe vyšumělo .. (moje příznaky byly fleky na těle a nepříjemné svědění ..) pak se po dlouhé době (asi tři roky) zkusila čokoládu a nic mi to neudělalo..

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, no v menší míře jsem měla projevy už jako dítě, to jsem měla jen vyrážku v loketní jamce, ale když mi bylo 16, tak se mi to začalo dělat kromě obličeje po celém těle,ale hlavně na nohách. Vyrážka, pupínky, hrozně to svědilo (navíc jsem ještě používala nějaký sprchový gel s kakaovým máslem, takže ten tomu asi přidal). V té době jsem se rozhodla přestat jíst čokoládu. Teď mám jedinou potíž, když pracuju s kakaem (peču třeba buchtu pro někoho) tak se mi zhorší pleť, pupínky a tak...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše komentáře:)